Od wieków w puszczańskich karczmach Wielkiego Księstwa Litewskiego serwowano Zbicień – złocisty lekki napój na bazie miodu. Zbicień dawał chwile wytchnienia podróżnym w upalne miesiące, a zimą podawany na gorąco z dodatkiem przypraw korzennych doskonale rozgrzewał. Dlaczego nie piwo? Z prostej przyczyny: w puszczy jęczmień nie rośnie, a składniki pozyskane z lasów i śródleśnych łąk skomponowane według dawnych receptur mogą dać tylko unikatowy smak Zbicienia. Na jego niepowtarzalny smak i aromat wpływa najwyższej jakości miód użyty przez nas do jego przygotowania.
Zbicień dostępny jest w wersjach:
Zbicień Leśny – wytrawny, w którym użyte dodatki w postaci pędów sosny, owoców jałowca i chmielu sprawiają, że z miodu który jest podstawą całego procesu fermentacji zostaje jedynie posmak i aromat. Zawartość alkoholu 7%, butelka 0,33 litra.
Zbicień Chmielowy – słodki i orzeźwiający, w którym słodycz miodu jest tylko delikatnie zbilansowana goryczką krajowego chmielu, zawartość alkoholu 5% butelka 0,33 litra.