ZAPISY NA MIODY

„Na dobre trunki warto czekać”, to hasło przyświecające naszej miodosytni i rzeczywiście, bez stosowania przeróżnych przyspieszaczy na dobry trójniak należy czekać minimum 7 miesięcy. Wkrótce ruszy pierwsza kampania sycenia Lipca Augustowskiego – doskonałego miodu typu trójniak wykonanego wyłącznie z czystego miodu lipowego, wytwarzanego do tej pory przez nas w warunkach domowych.
Zarówno nazwa jak i przepis nawiązują do sławnego w czasach I Rzeczypospolitej Lipca Kowieńskiego najsłynniejszego w kraju i Europie miodu pitnego pochodzącego z terenów dawnej Rzeczypospolitej. Charakterystyczna dla tego miodu jest wyraźna nuta lipy wyczuwalna zarówno w zapachu jak i w smaku, a także… jego legendarna wręcz długowieczność. Zapraszamy do zgłaszania się na listę oczekujących, nie wiąże się z tym żadna opłata, wstępną rezerwację robimy zupełnie bezpłatnie, prosimy tylko o podanie kontaktu do państwa, abyśmy mogli się z Państwem skontaktować w pierwszej kolejności po przygotowaniu pierwszej partii tego wyśmienitego napoju.

 

http://augustowska-miodosytnia.pl/wp-content/uploads/2017/07/bukłak2-768x510.png
Liczba butelek Miodu Pitnego